ЦВЕТАНКА ИВАНОВА ИЗБРАНА ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА СОБРАНИЕТО

Цветанка Иванова, правник и поранешен пратеник од СДСМ, е избрана за генерален секретар на Собранието на Република Македонија.

cvetanka-ivanovaИванова, ќе има улога да ја организира работата на собраниските служби и да му помага на претседателот на Собранието во подготовките, организацијата и текот на заседанијата.

Иванова е дипломиран правник, пратеник од редовите на СДСМ од 2002. година, координатор на пратеничката група на СДСМ, претседател на Законодавно-правната и Комисијата за труд и социјална политика и координатор на женското лоби.

Comments are closed.

POP