Смена во СВР Струмица – Танчо Пројковски е прв човек на струмичката полиција

Секторот за внатрешни работи во Струмица доби нов началник на полицијата. Танчо Пројковски е назначен на местото на Ѓорги Божинов. За заменик на Пројковски, пак, е именуван Жан Зимбаков.

Mybqk-Пројковски ја извршуваше функцијата помошник-началник минатата година, за времето кога технички министер на МВР беше Оливер Спасовски. Претходно Пројковски работел како инспектор во Одделот за недозволена трговија со дрога и оружје.

 

 

 

 

 

ИЗВОР:тОЧКА.МК

Comments are closed.

POP