Џамбо Агушев снима филм во Полска

Еден од нашите најдобри и најактивни трубачи, струмичанецот Џамбо Агушев, периодов освен што е преокупиран со голем број настапи во светот со својот оркестар има и филмски ангажмани. Тој е автор и композитор на музиката на корејско-американскиот филм ,,Окџа“, што деновиве беше промовиран.

Capture24Во филмот преовладуваат звуците на трубата на Џамбо и на други дувачки инструменти, проткаени со звукот на тапанот. Во креирањето на музиката му помогнале Благојче Трајковски, неговиот соработник Шукри Абдулов, но и другите членови на неговиот светски познат оркестар.

Comments are closed.

POP