Ансамблот „Тримери“ од Струмица одбележа 10 години постоење

Ансамблот „Тримери“ од Струмица синоќа во Центарот за култура „Антон Панов“ со два ипол часовен концерт го одбележа 10 годишното постоење.

Пред струмичката публика стотината членови на ансамблот, поделени во групи од 5 до 70 години, ги одиграа кореографиите „Повардарие“, „Калајџиско“, „Мариовска тресеница“, „Женско чамче“, „На мегдан“, „Жетварки“, „Пиринско пролетно цвеќе“…133770794-129418

Comments are closed.

POP