Трибина „Младински политики“ на ЛК СДММ Струмица.

Во организација на локалниот клуб на СДММ Струмица синоќа во Амфитеатарот во Градскиот парк се одржа трибина на тема ,,Младински политики”19477476_1349576565158918_719273694976602518_o
Говорници на трибината беа Стефан Богоев (претседател на СДММ и пратеник во Собранието на Република Македонија), Рената Јајоска (член на извршен одбор на СДММ и потпретседателка на YES – Млади Европски Социјалисти) и Костадин Костадинов (претседател на ЛК СДММ Струмица и ВД градоначалник на општина Струмица).19466671_1349577655158809_2166808381857733243_o

Говорниците на трибината зборуваа за мерките за млади кои се предвидени во владината програма, европските можности и шанси кои им стојат на располагање на младите, вклучување на младите во креирање на политиките во општеството, како и други теми поврзани со младите и политиката.19488757_1349577218492186_8450462516690924087_o 19620190_1349576808492227_6112102607837216397_o 19620448_1349576568492251_1547897002245033457_o

Comments are closed.

POP