Струмички маски во Панчево и Бања Ковиљача

Преку карневалските групи  од СОУ „Јане Сандански“ и  ООУ „Сандо Масев“ Струмица, Струмичкиот карневал на 16-ти  и 17-ти јуни 2017 година, се претстави   во Панчево, а на 18-ти јуни 2017 година и во Бања Ковиљача.

image-0-02-04-3bc78de8d13bc2384cd097275bd220c3324e6633f4d34a029b27a69950c13148-VНа главните карневалски вечери  50-тина струмички карневалисти имаа прилика да ги претстават своите одлични маски, предизвикувајќи внимание кај публиката, која, пак, своите силни импресии ги покажа, меѓу другото  и преку фотографирањето со нашите карневалисти, потврдувајќи го уште еднаш високит квалитет на Струмичкиот карневал.  IMG_20170618_183629 image-0-02-04-741a0030c60b2c6d50f2459c8d530d0d572a2bcfb7cf7eefe319127b380fc6ee-V

Comments are closed.

Capture