Јелена Розга,Дино Мерлин, Жељко Бебек, Галија и оште многу други на овогодинешниот Струмица ОПЕН фестивал

Оргнизаторите на Струмица ОПЕН фестивал ги најавија музичките исполнители за најголемата летна културно-уметничка, едукативна и забавна манифестација во Македонија.DSC_7092

Музичкиот дел на фестивалот започнува во петок – 11 август кога ќе настапат Гаро и браќата Тавитјан со специјалните гости од Балканот- Сергеј Четковиќ, Жељко Бебек и Јелена Томашевиќ.  Истата вечер  ќе настапат Александар Гaлоски и Галија, како и  Пата Пата рекордингс.

Во сабота забавата продолжува со настапатот на македонската пејачка Дани Димитровска, рок составот Ван Гог, и балканската пејачка Јелена Розга.DSC_7097

Во недела на сцената на Струмица ОПЕН фест ќе бидат Нино Величквоски, Qeen real Tribute, Disconnected and Cirillic а честа да го затвори фестивалот ке ја има  најпопуларниот балкански кант автор Дино Мерлин.

Comments are closed.

POP