Отворена новата фабрика на „Адиент“ во ТИРЗ – Струмица

Во присуство на претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, министерот за танспорт и врски, Горан Сугаревски, пратеници во Собранието на Република Македонија и други гости, денес во Технолошко-индустриската развојна зона – Струмица, во близина на Свидовица, свечено беше отворена новата фабрика за производство на навлаки за автомобилски седишта на компанијата „Адиент“. 19060212_1324599637593463_4421241781267810514_nНовата фабрика се простира на површина од 12.500 метри квадратни и е опремена со современа технологија за производство, а навлаките за автомобилски седишта со знакот на „Адиент“ ќе бидат наменети за потребите на клиентите од европскиот пазар. На отворањето на фабриката присуствуваа и претставници од Општина Струмица, предводени од в.д. градоначалникот Костадин Костадинов и претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов.19105629_1324599764260117_1295254336587307389_n 19113786_1324599854260108_1512548162058188617_n 19113964_1324599754260118_474523611211792929_n 19114079_1324599920926768_4336743999199632392_n 19145754_1324599874260106_4000906587798234309_n 19149107_1324600034260090_5502854207524171873_n 19149171_1324600020926758_4062138801260202362_n 19149247_1324599630926797_5348985569396688982_n

Comments are closed.

POP