СТРУМИЧАНЕЦОТ ДРАГИ РАШКОВСКИ ИМЕНУВАН ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ВЛАДАТА

Владата на првата средба ги избра потпретседателите, генералниот секретар на владата, шефот на кабинетот на премиерот и основните и посебните комисии. За потпретседатели се избрани Радмила Шеќеринска, Оливер Спасовски, Бујар Османи, Кочо Ањѓушев и Хазби Лика.

chita1За генерален секретар е назначен Драги Рашковски, професор на Правниот факултет во Скопје.  За шеф на кабинетот на премиерот е именувана Мирјана Јанева, поранешна шефица на кабинетот кај Зоран Заев кога тој беше градоначалник на Струмица.

 

Comments are closed.

POP