Три гимназијалки од Струмица освоија 10 медали по англиски јазик во Дубаи

Ученичките Магдалена Стојанова, Тијана Иванова и Ивана Цветанова од СОУ,, Јане Сандански во Струмица освоија дури десет медали на Светскиот ученички куп по англиски јазик кој годинава се одржа во Дубаи, објави локалната ТВ Вис.18835038_1419963044729946_783507010_n-702x336

Тие под менторство на професорката Верица Јанкова обезбедија можност да се најдат во полуфиналето во Атина.

Трите средношколци покажаа дека умеат да дебатираат на англиски, да пишуваат  есеи, но и да полагаат тестови на англиски со 120 прашања.

Comments are closed.

POP