Почина Зоран Маџиров – струмичкиот музички виртуоз

Светски познатиот музичар Зоран Маџиров почина денес на 49-годишна возраст.. 

FB_IMG_1494330422925Тој беше тешко повреден од сообраќајната несреќа што се случи во октомври, минатата година, на патот меѓу Струмица и Радовиш.

На светската јавност Маџиров и е познат како „ботл мен“, односно човекот кој свири на шишиња. Тој пораснал во музичко семејство и првото знаење за џез-тапаните ги добил од својот татко. Своите студии ги завршува во Германија.

 

Comments are closed.

Capture