Одбележан Денот на училиштето „Видое Подгорец“

Во основното општинско училиште „Видое Подгорец“ денеска беше одбележан Денот на училиштето. 17904162_1261906047196156_6444195424232274254_nНа празнувањето насловено „Видое Подгорец – мој поет, моја инспирација“ кое се одржа пред спомен бистата во училишниот двор присуствуваа вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, кој од името на општина Струмица положи свежо цвеќе пред спомен бистата на Подгорец, претседателот на Советот, Јосиф Христов, претставници од Одделението за образование, вработени, ученици, родители и гости. 17884415_1261906050529489_3451876222004958602_nПо изведувањето на пригодната програма, директорот на училиштето, Леонид Танчев, им ги врачи наградите на учениците со најдобри дела по распишаниот литературен и ликовен конкурс на тема „Видое Подгорец – мој поет, моја инспирација“.17951940_1261906053862822_5726586474120747136_n 17951780_1261906190529475_6840048004717933416_n 17951669_1261906283862799_2973334005548377484_n

Comments are closed.

POP