Денеска е Благовештение – Благовец

Празникот Благовештение е еден од најголемите празници на Христовата Црква. Тоа е момент кога се слави веста за повторното воспоставување на единството на Бога и човекот. Момент кога пред нас повторно се отвораат еднаш затворените врати на вечниот и блажен живот.17799163_10210472694272439_7212542526944913992_n

Comments are closed.

POP