Акцијата „За чиста струмичка пролет“ продолжува во недела и ќе бидат опфатени 42 улици во градот

Tрадиционалната акција за генерално чистење на градот и населените места која годинава се спроведува под мотото „За чиста струмичка пролет“, а која започна минатата недела, продолжува и во недела (09.04.2017година).  Во оваа неделна акција ќе бидат опфатени вкупно 42 улици во градот:

 17760121_1250907544962673_3222661335208321963_n

        -  Маршал Тито (до излез према селото Куклиш)

        -  Сандо Масев

        -  Герас Цунев

        -  Боро Џони

        -  Кочо Рацин

        -  27 Март

        -  Херој Карпош

        -  Ванчо Прке

        -  Скопска

        -  Ѓуро Ѓаковиќ

        -  Маврово

        -  Димитар Влахов

        -  Битолска

        -  Караорман

        -  Егејска

        -  Пиринска

        -  Крушевска Република

        -  Светозар Марковиќ

        -  Огражден

        -  Дојранска

        -  Плоштад  29Ти Ноември

        -  Кожув

        -  Вардарска

         -Охридска

-Белградска

-15ти Мај

-Прилепска

-Јадранска

-Брегалница-

-Плачковица

         -  Илинденска

         -  Бел Камен

         -  5ти Ноември

         -   Славчо Стојменски

         -  Бетовенова

         -  Ѓорги Василев

         -  Спиро Захов

         -  П. Андонов

         -  11ти Септември

         -  1ви Мај

         -  Дебарска

         -  Страшо Пинџур

Вработените  од „Комуналец“ ќе ги чистат улиците и ќе ги уредуваат зелените површини во овие делови на градот, а во акцијата треба да се вклучат и граѓаните. Единственото што тие треба да го направат е  само да го извадат својот отпад од подрумските простории, дворните места и стариот мебел што го имаат пред своите куќни места и да се јават на телефонскиот број 034 325 909  на „Комуналец“ и на бесплатниот телефонски број на „Систем 48“ 0800 1 48 48  и веднаш уште истиот ден отпадот ќе биде подигнат.

Акцијата „За чиста струмичка пролет“ ја организираат јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и општина Струмица.

Comments are closed.

POP