На Чист понеделник на градскиот плоштад се јадеше бел грав

Во рамките на карневалските празнувања, денеска, на Чист понеделник, на плоштадот „Гоце Делчев“ продолжи традицијата на јадење бел посен грав.16998890_1219723584747736_7905092563385343776_n По благословувањето на посниот ручек од свештениците на Струмичката епархија, честа прв да го проба ја имаше вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов. Заедно со граѓаните бел грав јадеа и претседателот на Советот, Јосиф Христов и членови на истиот, како и членови на Организациониот одбор на струмичкиот карневал кој беше организатор на овој традиционален настан.17021671_1219723414747753_6279115076069368559_n 17021416_1219723421414419_3946829830755210155_n 16939613_1219723418081086_3564983481239414934_n 16998219_1219723474747747_2717700958910583165_n

Comments are closed.

POP