И најмладите струмичани ги презентираа своите маски

Со детскиот карневал, кој се одржува традиционално на Прочка, денеска продолжија карневалските празнувања во Струмица. И најмладите струмичани, со помош на повозрасните ги презентираа своите маски меѓу кои доминираа ликовите од од омилените детски јунаци, но и други креации создадени со многу љубов и труд.
Карневалските празнувања продолжуваат утре со објавување на резултатите за најуспешните маски од интернационалната карневалска вечер, со традиционалното варење на бел грав на плоштадот, а утревечер ќе биде отворена изложбата на карикатури и ќе бидат доделени наградите од наградниот конкурс за афоризми и карикатури на тема „Карневал“.DSC_7574 DSC_7579 DSC_7586 DSC_7587 DSC_7588 DSC_7589 DSC_7590 DSC_7591 DSC_7592 DSC_7593 DSC_7594 DSC_7595 DSC_7596 DSC_7597 DSC_7598 DSC_7601 DSC_7603 DSC_7606 DSC_7609 DSC_7612 DSC_7616 DSC_7618 DSC_7621 DSC_7624 DSC_7628 DSC_7629 DSC_7630 DSC_7634 DSC_7640 DSC_7641 DSC_7642 DSC_7643 DSC_7644 DSC_7647 DSC_7648 DSC_7649 DSC_7651 DSC_7652 DSC_7654 DSC_7655 DSC_7656 DSC_7657 DSC_7662 DSC_7667 DSC_7668 DSC_7669 DSC_7670 DSC_7671 DSC_7672 DSC_7673 DSC_7676 DSC_7680 DSC_7685 DSC_7687 DSC_7690 DSC_7691 DSC_7692 DSC_7693 DSC_7694 DSC_7701 DSC_7705 DSC_7707 DSC_7708 DSC_7709 DSC_7710 DSC_7711 DSC_7713 DSC_7717 DSC_7719 DSC_7722 DSC_7724 DSC_7725 DSC_7726 DSC_7727 DSC_7730 DSC_7739 DSC_7740 DSC_7744 DSC_7746 DSC_7747 DSC_7748 DSC_7749 DSC_7753 DSC_7754 DSC_7755 DSC_7756 DSC_7758 DSC_7760 DSC_7761 DSC_7763 DSC_7765 DSC_7769 DSC_7770 DSC_7774 DSC_7775 DSC_7776 DSC_7781 DSC_7782 DSC_7783 DSC_7784 DSC_7788 DSC_7792 DSC_7794 DSC_7797 DSC_7801

Comments are closed.

POP