Со детскиот маскенбал започнаа карневалските празнувања во Струмица

Со карневалската забава на најмладите струмичани која што синоќа се одржа во ресторанот „Golden Hall Cosmopolit“ започнаа овогодинешните карневалски празнувања во Струмица. На овој детски маскенбал кој што се одржа по трет пат учествуваа околу 250 деца маскирани во најразлични маски. Јован Багашовски и Тања Андонова беа избрани за принц и принцеза кои ќе ја предводат поворката на детскиот карневал кој ќе се одржи во недела со почеток во 11 часот од градското корзо до плоштадот „Гоце Делчев“.16681747_1216575191729242_6315980919661750300_n 16730186_1216575081729253_8771488200774249833_n 16832228_1216575128395915_929901015594788234_n 16864567_1216575088395919_3990762779927945408_n 16864855_1216575085062586_8636623091426094211_n 16939372_1216575131729248_7078332218372924827_n 16939429_1216575135062581_3610805614616751753_n

Comments are closed.

POP