Коста Костадинов избран за ВД градоначалник на Струмица

Костадин Костадинов вчера на седница на Совет на Општина Струмица е избран за ВД градоначалник, од страна на мнозинството советници од коалицијата предводена од СДСМ. Советниците на ВМРО-ДПМНЕ ja напуштија седницата.timthumb-1-777x437

Владата од 18 јануари годинава констатирала престанок на градоначалничката функција на Зоран Заев, кој беше избран за пратеник и во законскиот рок од 30 дена побара Советот на општина Струмица да избере ВД градоначалник од редот на советниците.

 

Comments are closed.

43040899_919171741622888_1449774753454751744_o