Поради интервенција на ЕВН Електрани во Струмица ќе нема вода до 15 часот

Се известуваат корисниците на вода од водоснабдителниот систем на градот Струмица и населените места , дека интервенцијата на ЕВН – Електрани на браната Турија, според информацијата добиена од оваа компанија, ќе продолжи и денеска до 15 часот. Поради таквата интервенција оневозможен е дотурот на сирова вода до филтер станицата, па прекинот на водоснабдувањето ќе трае до моментот на завршување на работите од страна на ЕВН – Електрани. Општина Струмица и ЈПКД „Комуналец“ ги молат граѓаните за разбирање.strumica-ulici-1

Comments are closed.

POP