МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ МУ ДАДЕ НИ ДЕНАР НА СТРУМИЧКИОТ КАРНЕВАЛ

Нема пари од Mинистерството за култура за струмичкиот карневал. По минатогодишните 100 илјади денари за ова најмасовна манифестација на отворено, годинава ресорното Mинистерство одлучи да не додели ниту денар, објавија организаторите на ова манифестација која последниве години е прогласувана за супер бренд, но и најдобра манифестација на отворено во Македонија, пишува СДК.

AAF_7942-640x4001

Повеќе на http://sdk.mk/

Comments are closed.

POP