Заев од Турското маало во Струмица: Не плашете се од нивните закани, на 12-ти декември ќе одговараат за тоа

Сакам оттука јавно да им порачам зашто пак ќе дојдат како гавази да се закануваат по овој наш народ, знаат дека во Турското маало народот ни е сиромашен и е зависен од социјална помош. Да не им се плашите! Тие ќе дојдат, ќе се закануваат, ќе нудат пари, ќе уценуваат, затоа сакам јавно да им порачам:овој пат по 11-ти доаѓа 12. Груевски нема да е премиер на 12-ти, Заев ќе е премиер на 12-ти декември. Власта паѓа на 11-ти вечерта, па „мајка Јана да е“. Јас тоа го знам. На 12-ти,  секој што се заканувал, до последната капка крв ќе ја дадам, ќе одговара со закон, затоа што ова е мојот народ. Не може никој да му се заканува на мојот народ! – рече Заев при посетата во Турското маало во Струмица.15171020_1390138321026977_5356029193902786115_n 15171052_1390138264360316_3610177295169659176_n 15179034_1390138537693622_1365451810828301256_n 15181174_1390138111026998_3287036911330586957_n 15219455_1390138671026942_7878910178546336340_n 15220262_1390138414360301_2017727630429011741_n 15232294_1390138261026983_5426982003763379728_n

Comments are closed.

Capture