Промовирана првата локална Стратегија за за унапредување на родовата еднаквост

Денеска на тркалезна маса која што се одржа во домот на АРМ беше промовирана првата локална Стратегија за за унапредување на родовата еднаквост во општина Струмица за периодот 2017 -2020 година. 15094976_1128257883894307_2241329167297994058_nСтратегијата ги потврдува заложбите на општина Струмица за промовирање на еднаквите можности помеѓу мажите и жените и воведување на родово одговорни политики. Истата е подготвена со поддршка на UN Women – тело на Обединетите нации за родова еднаквост и зајакнување на жените, а во рамките на проектот „Промоција на родово еднакви политики во Југоисточна Европа и Република Молдавија“.15202498_1128257963894299_8402444298353471303_n 15181118_1128257880560974_6608749886272852601_n

Comments are closed.

Capture