Градоначалникот и Општината го поддржаа првиот конгрес на лицата со посебни потреби

Градоначалникот Зоран и Општина Струмица како докажана општествено одговорна институција, континуирано даваат поддршка на ранливите категории лица. Тоа го потврдија уште еднаш со поддршката на првиот меѓународен конгрес на лицата со посебни потреби кој што се одржа во Скопје со наслов „А зошто да не сме различни“? Конгресот заврши со традиционалната манифестација „Бал на различности“. 14568178_1093899777330118_3923005803034354615_nОрганизатор на овој настан беше здружението на граѓани „Дајте ни крилја“, а целта беше преку него да се слушнат гласовите на лицата кои ги претставуваат сите области на попреченост, искуствата на семејствата, да се подигне јавната свест и да се испрати порака до одговорните институции.14656428_1093899773996785_1277248907959375172_n 14590508_1093899973996765_5575668593049279684_n

Comments are closed.

Capture