Интервенции на ТППЕ – Струмица во изминатата недела

Во изминатата недела територијалната професионална противпожарна единица на Струмица имала вкупно две интервенции. Со пожарникари и возила се интервенирало на две локации во градот, на улицата „Браќа Миладинови” и на ,,Бетовенова” со гаснење на запален инвентар од угостителски објект и превентивно делување на потенцијално опожарување на електрични кабли од индивидуална семјена куќа. Со брзото делување на противпожарната единица во сите пет случаи, се спречени последици од поголеми размери.

Comments are closed.

bilbord