,,Еделвајс” од Струмица на ,,Разлог – 2012”

Орентациониот клуб ,,Еделвајс” од Струмица учествува на тридневен Меѓународен орентационен натпревар ,,Разлог 2012” во Банско – Бугарија.

,,Нашиот клуб е претставен со 20 натпреварувачи кои се натпреваруваат во повеќе категории.

Овојпат вкупно од Струмица тргнавме 37 лица бидејќи дојдоа и родителите чии деца се натпреваруваат на овој натпревар за да им дадат уште поголема поддршка. По големите остварувања во Турција и на натпреварувањето во Бугарија пред две недели каде освоивме завидни резултати, нашиот клуб се издигна на едно повисоко ниво и затоа и родителите се дел од нашето патување” – рече Ристо Киров, еден од учесниците од ,,Еделвајс”

На натпреварувањето во Банско учествуваат околу 700 натпреварувачи од Македонија, Бугарија, Турција, Србија, Романија и Македонија.

Comments are closed.

43040899_919171741622888_1449774753454751744_o