Интервенции на територијалната професионална противожарна едицина од Струмица

 

Според неделниот извештај од ТППЕ – Струмица,

во изминатата недела територијалната професионална противожарна едицина од Струмица имаше вкупно 9 интервенции од кои 4 гаснења на опожарена кука, запален отпаден материјал, запалена кровна конструкција од куќа и запалени кабли.

Покрај пожарите, ТППЕ од Струмица имаше и технички интервенции поради обилните дождови како црпење вода од поплавен двор и миење на коловози од наноси на кал и чакал.

Comments are closed.

bilbord