Претставена Детската академија Brainobrain во Струмица

Вчера во Струмица се одржи промоција на Детската академија Brainobrain која работи со унапредување на способностите и вештините кај децата на возраст од 4 до 14 години.

На презентацијата на родителите им беше презентирано како нивните деца можат преку забава и релаксација да научат некои трајни вештини кои ќе им останат до крајот на животот, како што се концентрацијата, лесната комуникација, самодовербата…

Brainobrain потекнува од Индија, а во Македонија е воведена пред три години и досега се едуцирани 250 деца.

Со работа во Струмица, Детската академија ќе започне во октомври, а предавачите од Струмица ќе бидат професорката по географија Македонка Ѓоргиева и Јулија Џидалова, дипломиран социолог.

Академијата се состои од 10 нивоа, а секое ниво трае од 3-4 месеци, додека месечната чланарина изнесува околу 2000 денари.

 

Галерија

Comments are closed.

bilbord