„Димитар Влахов“ и „Никола Вапцаров“ најдобри на турнирот во мал фудбал

Средното општинско училиште „Димитар Влахов“ и основното училиште „Никола Вапцаров“ ги освоија победничките пехари на турнирот во мал фудбал што вчера и денеска се одржа во Струмица. Во категоријата на средните училишта, второто место го освои „Јане Сандански“, а третото „Никола Карев“, а кај основците, второто место му припадна на „Видое Подгорец“, а третото место го освои основното училиште „Сандо Масев“. Турнирот во мал фудбал за средните и основните училишта, традиционално се одржува секоја година по повод празниците 8 и 11 септември, а го организира општинскиот сојуз на училишен спорт, под покровителство на Советот на општина Струмица.

Comments are closed.

bilbord