,,Дурекс’’ го докажа квалитетот!

Победник на турнирот ,,Стрит баскет – Струмица 2012’’ е екипата ,,Дурекс’’ во состав од : Александар Шајкарев, Горан Мавров, Горан Соколов и Атанас Иљашев. Тие со 3 коша разлика ја победија второпласираната екипа Далвина и освоија парична награда од 12 илјади денари.

Третото место го зазеде тимот на Шкуљ Ловец, додека за најдобар играч на турнирот беше прогласен Атанас Иљашев.

Финалната вечер ја следеше и градоначалникот  Зоран Заев кој на победниците им ја врачи наградата.

Турнирот ,,Стрит баскет’’ е организиран од страна на Општина Струмица, Младински совет и КК Струмица, а оваа година на натпреварите учествуваа 24 екипи.

 

Галерија од финалната вечер

 

 

Comments are closed.

bilbord