14469537_1076202792433150_5806338426222069667_n

„ПОРАКА“ одржа работилница „Со музи...

Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „ПОРАКА“ од Струмица одржа работилница со наслов „Со музика поблиску до народната традиција“...

14520339_1076239302429499_3822264045372348949_n

Денеска се асфалтираше во населенот...

По асфалтирањето на пет улици во населеното место Дабиле, денеска, се работеше во Сачево. Поставен е асфалтен слој на две улици и на централното подра...

14457460_1076288495757913_7090459362960132155_n

Започнаа образовните обуки за проек...

Општина Струмица денеска започна со реализација на образовните обуки во рамките на проектот „Поддршка на Старт ап бизниси за млади“, финансиран од опш...

14469509_10154493076464043_7002870221782313724_n

Клуб Платинум најавува #BlackSensat...

PLATINUM CLUB со огромна гордост ви го најавува настанот #АnightinBLACK кој ќе се случува #30септември, #петок. (more…)...

Струмица

14469537_1076202792433150_5806338426222069667_n

„ПОРАКА“ одржа работилница „Со музика поблиску до народната традиција“ поддржана од општина Струмица

Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „ПОРАКА“ од Струмица одржа работилница со наслов „Со музика поблиску до народната ...

Занимливости

Capture

Вистински борeц: Станал спортист иако нема лева рака

Лук Ериксон е роден без левата рака, и левото градно крило му е дупло помало од колку што треба. (m...

Ноќен живот

14469509_10154493076464043_7002870221782313724_n

Клуб Платинум најавува #BlackSensation – незаборавна забава со #Dj #TheMISTER

PLATINUM CLUB со огромна гордост ви го најавува настанот #АnightinBLACK кој ќе се случува #30септември, #петок. (more…)...

Струмичко ќоше

12092343_10153670213091252_859714714_n

Моја, твоја, наша Струмица – приказна за името на градот

Во утрото на 21 век, со првата сончева светлина се буди и Струмица. Градот оживува и раскажува за тоа како го добил своето име. Приказната н...

Струмичка кујна

zelak1

Сарма од пресна зелка – Струмичка кујна

Оваа сарма е со дојранско потекло, ја прават сите што го имаат истото потекло во Струмица...За многу Струмичани денес, гледам е непозната, п...

Поставете го вашиот оглас на порталот СтрумицаСити

 

Сакате нешто да продадете, замените, купите, изнајмете? Барате нешто? Поставете оглас. Вашиот оглас, до струмичката публика преку порталот СтрумицаСити. СтрумицаСити има преку 4000 посети дневно со таргет група од Струмичкиот регион.  Испратете го вашиот оглас на maja@strumicacity.com со име, презиме, телефон за контакт и фотографии, и ние ќе го објавиме вашиот оглас БЕСПЛАТНО.

Тип на денот 1-х-2 за четврток, 29 септември

Повеќе →

„ПОРАКА“ одржа работилница „Со музика поблиску до народната традиција“ поддржана од општина Струмица

Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „ПОРАКА“ од Струмица одржа работилница со наслов „Со музика поблиску до народната традиција“ во основното музичко училиште „Боро Џони“. Повеќе →

Денеска се асфалтираше во населеното место Сачево

По асфалтирањето на пет улици во населеното место Дабиле, денеска, се работеше во Сачево. Поставен е асфалтен слој на две улици и на централното подрачје на ова населено место. Според планираните активности и по завршените подготовки, Повеќе →

Започнаа образовните обуки за проектот „Поддршка на Старт ап бизниси за млади“

Општина Струмица денеска започна со реализација на образовните обуки во рамките на проектот „Поддршка на Старт ап бизниси за млади“, финансиран од општинскиот буџет и од Фондацијата Отворено општество Македонија. Повеќе →

Тип на денот 1-х-2 за среда, 28 септември

Повеќе →

Вистински борeц: Станал спортист иако нема лева рака

Лук Ериксон е роден без левата рака, и левото градно крило му е дупло помало од колку што треба. Повеќе →

Фотографии направени во вистинскиот момент

Фотографии направени во вистинскиот момент…

Повеќе →

ФОТО: Интересни дуксерки за сечиј вкус

Повеќе →

ФОТО: Интересни несекојдневни ситуации

Вакви нешта не се гледат секој ден…

Повеќе →

ФОТО: Компилација на чудни куќи во светот

Компилација на чудни куќи во светот

Повеќе →

maski